Laboratoria

Wij ondersteunen het gehele diagnostische proces digitaal; van aanvraag tot financiële afhandeling. Ook kunnen zorgprofessionals via ons platform digitaal afspraken inplannen op onderzoekslocaties – inclusief die van ketenpartners. De modules sluiten naadloos op elkaar aan en kunnen ook zelfstandig worden ingezet.

Onze oplossingen

Lab Online

Digitaliseer het proces van het aanvragen, verwerken en inzien van laboratoriumonderzoeken. Verbind uw laboratorium op een efficiëntere manier met aanvragers en voorkom fouten.

Functieonderzoeken

Versnel het diagnostisch proces van uw functieonderzoeken. Laat informatie-uitwisseling met aanvragers en beoordelaars via VIPLive lopen en koppel meetapparatuur.

Declaratieservice

Handel uw financiële administratie van uitgevoerde diagnostiek af met VIPLive en de aanvullende dienstverlening van een vaste medewerker van onze declaratieservice.

Planning

Rooster en plan snel en efficiënt afspraken en onderzoeken binnen uw eigen laboratorium en bij partners met goede aansluiting op applicaties voor labordering en functieonderzoeken.

Hoe we laboratoria ondersteunen

Laboratoria vormen een cruciale schakel in het zorgproces rondom een patiënt. Zij werken samen met verschillende zorgverleners die allemaal op eigen wijze onderzoek aanvragen, plannen en factureren. Hierdoor zijn onderzoeksprocessen vaak trager, intensiever en foutgevoeliger dan nodig. Als antwoord hierop hebben wij oplossingen ontwikkeld waarbij niet alleen kwaliteit en efficiëntie, maar ook verbinden centraal staat.

Verbonden met andere systemen

Al onze oplossingen koppelen met laboratorium informatiesystemen zoals GLIMS, Labosys en Molis, én met systemen van uw zorgpartners zoals huisartsen. Dit bespaart u en uw partners tijd en geld. We kunnen bijvoorbeeld het aanvraagproces volledig digitaliseren met huisartsen die VIPLive via hun zorggroep gebruiken voor chronische zorg en regionale samenwerking.

 

Lees meer over VIPLive zorggroepen
"De digitale diensten worden als eerste ingevuld in het rooster, dat zegt genoeg"

25 mei 2023

"De digitale diensten worden als eerste ingevuld in het rooster, dat zegt genoeg"

In deze moderne tijd is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in de zorgsector worden digitale tools steeds meer ingezet om de efficiëntie te verhogen en de patiëntenzorg te verbeteren. Maar hoe zit het met het welzijn van het zorgpersoneel zelf? Hans Janssen, manager Spoedzorg bij NEO Huisartsenzorg, zet de online dienst Spreekuur.nl niet alleen in voor meer efficiëntie, maar ook om het werkplezier van zijn medewerkers te bevorderen.

HAP Rijnmond neemt nieuwe koppeling van VIPLive SpoedEPD en Medi-Link in gebruik

24 mei 2023

HAP Rijnmond neemt nieuwe koppeling van VIPLive SpoedEPD en Medi-Link in gebruik

VIPLive en Medi-Link hebben samen een nieuwe koppeling tot stand gebracht voor het beveiligde fotoplatform Sendi. Vanaf vandaag, 24 mei 2023, wordt deze koppeling in gebruik genomen door Huisartsenpost Rijnmond. Dankzij deze koppeling kan de triagist met één druk op de knop in VIPLive Spoed EPD een sms versturen naar de patiënt voor het opvragen van foto’s.

Patiëntvriendelijke afspraakplanning dankzij Smart Planning

23 mei 2023

Patiëntvriendelijke afspraakplanning dankzij Smart Planning

Makkelijke, snelle én patiëntvriendelijke afspraakplanning dankzij digitalisering van de planning. Dokterswacht Friesland zag ruim een jaar geleden mogelijkheden in Smart Planning. Ze zijn erg tevreden over deze planningsmodule ontwikkeld door Door2doc en VIPLive. Dietha Hovinga, adviseur kwaliteit en beleid bij Dokterswacht Friesland, raadt spoedeisende huisartsenorganisaties aan om ook met Smart Planning te werken en deelt haar ervaringen in dit artikel.

Meer informatie?

Neem voor vragen over deze of andere laboratorium modules contact op met Emiel Smit. Voor overige vragen kunt u het contactformulier gebruiken of bellen naar +31885281020.

Emiel Smit
Businessline Manager
06 249 592 16