GGZ

Wij ondersteunen GGZ instellingen door administratieve processen te automatiseren en door eerste- en tweedelijns GGZ te verbinden. Daarnaast bieden we gebruiksvriendelijke monitoringoplossingen die de kwaliteit van zorg bevorderen.

Onze oplossingen

Declareren

Verlaag uw administratieve lasten met de optimale declaratie-afhandeling en registratiecontrole van VIPLive die naadloos aansluit op uw EPD.  

Monitoring

Bespaar tijd met automatische verzending van ROM vragenlijsten en het digitaal delen van uitkomsten.

Consulteren en verwijzen

Zorg voor meer en efficiëntere samenwerking tussen huisartsen en GGZ-professionals. Sluit aan op de Consulteren en verwijzen module voor huisartsen in VIPLive. 

Verbinding 1ste en 2de lijn

 

Zet de cliënt centraal door beschikbare informatie over de cliënt uit te wisselen met de huisarts.

 

Hoe we GGZ instellingen ondersteunen

Zorgprofessionals in de GGZ worden administratief zwaar belast. Zij hebben te maken met een grote verscheidenheid aan wet- en regelgeving. Ook kost het tijd om effect-en kwaliteitsmetingen uit te voeren. Dit gaat ten koste van aandacht die zij kunnen en willen besteden aan cliëntenzorg.

 

Samen met eindgebruikers én met andere leveranciers hebben wij gebruiksvriendelijke oplossingen ontwikkeld die slimmer informatie verwerken en verbinden. Dit bespaart tijd, bevordert kwaliteit en stelt cliënten meer centraal.

 

Tijd besparen

Wij automatiseren administratieve processen rondom alle financieringsstromen binnen de GGZ. Dit kan door uw EPD te optimaliseren en te integreren met onze bewezen en kosteneffectieve oplossing voor registratie controle, contractafspraken en declaratie-afhandeling. Een ‘best of breed’ oplossing die inmiddels is bewezen met Code24.

Download de informatieflyer GGZ Declareren

Kwaliteit bevorderen

Onder de vlag van NETQ Healthcare hebben we jarenlange ervaring met vragenlijstsoftware en de co-creatie daarvan met partners en klanten. Hierdoor bieden wij de meest gebruiksvriendelijke monitoringoplossingen aan GGZ-instellingen (ROM), ziekenhuizen, klinieken en huisartsenpraktijken.

 

Het haarscherpe inzicht in uitkomsten helpt zorgverleners en cliënten gericht te sturen tijdens een behandeling.

 

Over NETQ Healthcare

Cliënt centraal stellen door verbonden zorg

Via VIPLive kunnen huisartsen gemakkelijk digitaal GGZ-professionals consulteren en cliënten verwijzen. Hierbij is het mogelijk onderling gegevens te delen waaronder de resultaten van metingen zoals de 4DKL.

 

Verder biedt VIPLive inzicht in waar een cliënt zich in de keten bevindt. Kortom, een digitale verbinding die leidt tot betere en efficiëntere zorg waarbij de cliënt meer centraal komt te staan.

 

Parnassia demonstratie
Hoe ervaren patiënten met een chronische aandoening de zorg in de huisartspraktijk?

28 maart 2023

Hoe ervaren patiënten met een chronische aandoening de zorg in de huisartspraktijk?

Hoe zijn de ervaringen die patiënten hebben met eerstelijnszorg van invloed op hun gezondheid? En hoe kan de huisartsenzorg nog beter aansluiten bij de behoeften van mensen met een chronische aandoening? Calculus (de declaratie- en administratieservice van VIPLive) en het Nivel bundelen hun expertise om dit in Nederland te onderzoeken. Ruim 20 landen doen mee aan het internationale PaRIS-onderzoek onder leiding van de OESO. Vorig jaar is een pilot uitgevoerd onder een klein aantal huisartsenpraktijken. De lessen die hieruit zijn getrokken, worden meegenomen in het hoofdonderzoek. Dit hoofdonderzoek start vanaf april 2023. Sinds half maart kunnen huisartsenpraktijken via VIPLive toestemming geven voor deelname aan dit onderzoek.

Uitnodiging: Proof of Concept voorspellen drukte bij huisartsenposten

14 maart 2023

Uitnodiging: Proof of Concept voorspellen drukte bij huisartsenposten

Wil je de planning van de telefonie bij jouw huisartsenpost verbeteren? Doe mee aan onze Proof-of-Concept (PoC) over voorspellingen doen met behulp van machine learning.

Themasessies groot succes voor Huisartsencoöperatie West-Brabant en de praktijken

27 februari 2023

Themasessies groot succes voor Huisartsencoöperatie West-Brabant en de praktijken

‘Hoe zorgen we dat onze huisartsen op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? Hoe krijgen wij terugkoppeling van onze huisartsen?’, vragen die bij zowel de Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) als bij Topicus naar voren kwamen. Ze gingen om tafel en het idee voor themasessies ontstond. Een groot succes voor zowel de zorggroep als de huisartsen in deze regio. Merel Vriends, projectmedewerker Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) en Amber Kleijnen, adviseur bij Calculus, adviseren andere zorggroepen om ook themasessies in te zetten.

Meer informatie?

Neem contact op met Rosa Scherjon.

Rosa Scherjon
Businessline Manager
088 - 52 81 020