GGZ

VIPLive ondersteunt GGZ instellingen door administratieve processen te automatiseren en door eerste- en tweedelijns GGZ te verbinden. Daarnaast bieden we gebruiksvriendelijke monitoringoplossingen die de kwaliteit van zorg bevorderen.

Onze oplossingen

Declareren

Verlaag uw administratieve lasten met de optimale declaratie-afhandeling en registratiecontrole van VIPLive die naadloos aansluit op uw EPD.  

Monitoring

Bespaar tijd met automatische verzending van ROM vragenlijsten en het digitaal delen van uitkomsten.

Consulteren en verwijzen

Zorg voor meer en efficiëntere samenwerking tussen huisartsen en GGZ-professionals. Sluit aan op de Consulteren en verwijzen module voor huisartsen in VIPLive. 

Verbinding 1ste en 2de lijn

 

Zet de cliënt centraal door beschikbare informatie over de cliënt uit te wisselen met de huisarts.

 

Hoe we GGZ instellingen ondersteunen

Zorgprofessionals in de GGZ worden administratief zwaar belast. Zij hebben te maken met een grote verscheidenheid aan wet- en regelgeving. Ook kost het tijd om effect-en kwaliteitsmetingen uit te voeren. Dit gaat ten koste van aandacht die zij kunnen en willen besteden aan cliëntenzorg.

 

Samen met eindgebruikers én met andere leveranciers hebben wij gebruiksvriendelijke oplossingen ontwikkeld die slimmer informatie verwerken en verbinden. Dit bespaart tijd, bevordert kwaliteit en stelt cliënten meer centraal.

 

Tijd besparen

Wij automatiseren administratieve processen rondom alle financieringsstromen binnen de GGZ. Dit kan door uw EPD te optimaliseren en te integreren met onze bewezen en kosteneffectieve oplossing voor registratie controle, contractafspraken en declaratie-afhandeling. Een ‘best of breed’ oplossing die inmiddels is bewezen met Code24.

Download de informatieflyer GGZ Declareren

Kwaliteit bevorderen

Onder de vlag van NETQ Healthcare hebben we jarenlange ervaring met vragenlijstsoftware en de co-creatie daarvan met partners en klanten. Hierdoor bieden wij de meest gebruiksvriendelijke monitoringoplossingen aan GGZ-instellingen (ROM), ziekenhuizen, klinieken en huisartsenpraktijken.

 

Het haarscherpe inzicht in uitkomsten helpt zorgverleners en cliënten gericht te sturen tijdens een behandeling.

 

Over NETQ Healthcare

Cliënt centraal stellen door verbonden zorg

Via VIPLive kunnen huisartsen gemakkelijk digitaal GGZ-professionals consulteren en cliënten verwijzen. Hierbij is het mogelijk onderling gegevens te delen waaronder de resultaten van metingen zoals de 4DKL.

 

Verder biedt VIPLive inzicht in waar een cliënt zich in de keten bevindt. Kortom, een digitale verbinding die leidt tot betere en efficiëntere zorg waarbij de cliënt meer centraal komt te staan.

 

Parnassia demonstratie
ChipSoft en Topicus bundelen krachten voor efficiënter werkproces van zorgverleners

12 februari 2024

ChipSoft en Topicus bundelen krachten voor efficiënter werkproces van zorgverleners

Huisartsen met HiX voor huisartsenzorg kunnen vanaf nu direct vanuit hun HIS het platform VIPLive inschakelen en benutten. Zonder dat zij hiervoor de applicatie los hoeven op te starten. Deze single-sign-on (SSO) oplossing, mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking tussen leveranciers ChipSoft en Topicus, verhoogt de efficiëntie van het werkproces van huisartsen aanzienlijk.

Van SEH naar IT: Renate Bongaards over het toepassen van haar zorgachtergrond binnen de propositie Acute Zorg

08 februari 2024

Van SEH naar IT: Renate Bongaards over het toepassen van haar zorgachtergrond binnen de propositie Acute Zorg

“Wat mijn achtergrond in de zorg zo waardevol maakt, is dat ik het perspectief van de acute zorgsector kan meebrengen. Vanuit die blik kan ik kijken naar hoe we onze ondersteuning vanuit Topicus kunnen verbeteren.” Na jarenlange werkervaring op de SEH, bij de ambulancedienst en Artsen zonder Grenzen, besloot Renate Bongaards het roer om te gooien. Ze werd Propositielead Acute Zorg bij Topicus. Een sprong in het diepe, maar Renate weet haar kennis over de sector in te zetten om de zorginnovatie een stap vooruit te brengen.

COPD-informatie uit MonitAir nu eenvoudig en veilig te delen vanuit VIPLive

06 februari 2024

COPD-informatie uit MonitAir nu eenvoudig en veilig te delen vanuit VIPLive

Een geslaagde proof of concept van MonitAir en VIPLive (Topicus) zorgt ervoor dat patiënten met een longaandoening nog beter worden geholpen. MonitAir is een revolutionaire app voor COPD-patiënten die met behulp van AI longaanvallen voorspelt. Dankzij een nieuwe koppeling met VIPLive zijn gegevens en adviezen nog makkelijker te raadplegen en te delen door de zorgverlener.

Meer informatie?

Neem contact op met Rosa Scherjon.

Rosa Scherjon
Businessline Manager
088 - 52 81 020