Meldkamers

Efficiënte werkprocessen zijn voor meldkamers van groot belang. VIPLive draagt daaraan bij met software die meldkamer medewerkers ondersteunt bij plannen, triëren en het inzichtelijk maken van data.

Onze oplossingen

Gepland vervoer

Automatiseer de coördinatie van planbaar ambulancevervoer en zorg voor inzicht in de planning bij de aanvragers. Ontlast meldkamers en houd aanvragers real time digitaal op de hoogte.

Triage

Ondersteun de centralist van de 112-meldkamer om de de urgentie van een zorgvraag in te schatten op grond van de NTS. Laat ruimte voor de eigen professionele inschatting.

Spoed Dashboard

  • Logisch inzicht in uw HAP/ZCC-data met behulp van het dashboard.

Hoe we meldkamers ondersteunen

De complexiteit van zorgvragen bij meldkamers neemt toe. Dit leidt tot meer druk op de meldkamer- en ambulancecapaciteit in Nederland. Wij verlichten deze druk door onze kennis van zorgprocessen én die van onze klanten optimaal samen te brengen met moderne technologie.

Daarbij sluiten we uiteraard zoveel mogelijk aan op nationale en internationale standaarden. Zo hanteert onze triage oplossing de Nederlandse Triage Standaard (NTS). Een standaard die, in lijn met onze visie, ruimte laat voor de professionele inschatting van de centralist.

Efficiënter (samen)werken

Wij helpen uw zorgprofessionals efficiënter werken en samenwerken. Zo maken meldkamerprofessionals sneller goede keuzes met onze procesondersteuning. Ambulanceprofessionals hebben meer focus op zorg omdat ze ons intuïtieve EPD gebruiken. Verder stemmen meldkamers en ziekenhuisprofessionals met onze software gemakkelijk de planning en aankondiging van gepland ambulancevervoer af.

Voor al onze oplossingen geldt dat we relevante koppelingen maken met andere systemen om uw medewerkers te ontlasten. Een mooi voorbeeld hiervan is onze aanpak bij de acute zorg. Ons innovatieve, verbindende zorgplatform VIPLive helpt jou en jouw ketenpartners om samen de uitdagingen binnen de spoedzorg het hoofd te bieden.

Lees meer over onze aanpak in de acute zorg

Nieuws

Update: eerste huisartsenposten starten met Proof of Concept (PoC) om voorspellingen te doen met behulp van machine learning!

03 juli 2023

Update: eerste huisartsenposten starten met Proof of Concept (PoC) om voorspellingen te doen met behulp van machine learning!

In maart nodigden we huisartsenposten uit om deel te nemen aan een PoC. Vier huisartsenposten hebben zich recentelijk aangesloten voor deelname. Samen met hen wordt de behoefte voor het vinden van een betere aansluiting van de capaciteit bij de vraag verkend. Afgelopen winter startte Topicus al een PoC samen met een huisartsenpost om de telefoondruk te voorspellen met behulp van machine learning.

HAP Rijnmond neemt nieuwe koppeling van VIPLive SpoedEPD en Medi-Link in gebruik

24 mei 2023

HAP Rijnmond neemt nieuwe koppeling van VIPLive SpoedEPD en Medi-Link in gebruik

VIPLive en Medi-Link hebben samen een nieuwe koppeling tot stand gebracht voor het beveiligde fotoplatform Sendi. Vanaf vandaag, 24 mei 2023, wordt deze koppeling in gebruik genomen door Huisartsenpost Rijnmond. Dankzij deze koppeling kan de triagist met één druk op de knop in VIPLive Spoed EPD een sms versturen naar de patiënt voor het opvragen van foto’s.

Huisartsenposten Westland en Schievliet kiezen voor VIPLive Spoed EPD

05 mei 2023

Huisartsenposten Westland en Schievliet kiezen voor VIPLive Spoed EPD

Huisartsenposten Westland en Schievliet hebben een overeenkomst gesloten met Topicus voor de afname van het VIPLive Spoed EPD. Het gaat om een elektronisch patiëntendossier (EPD) dat zorgverleners maximaal ondersteunt bij het zorgproces.

Uitnodiging: Proof of Concept voorspellen drukte bij huisartsenposten

14 maart 2023

Uitnodiging: Proof of Concept voorspellen drukte bij huisartsenposten

Wil je de planning van de telefonie bij jouw huisartsenpost verbeteren? Doe mee aan onze Proof-of-Concept (PoC) over voorspellingen doen met behulp van machine learning.

Meer informatie?

Neem contact op met Renate Bongaards.

Renate Bongaards
Propositielead Acute Zorg
+31 85 8888069