Regionale Ambulancevoorziening (RAV)

Voor regionale ambulancevoorzieningen (RAV's) is het van belang dat capaciteit en middelen efficiënt worden ingezet. VIPLive draagt daaraan bij met software die ambulancemedewerkers ondersteunt bij registreren, vooruitplannen, rapporteren en declareren.

Onze oplossingen

Ambulance EPD

Ondersteun het zorgproces van uw ambulancedienst optimaal met gebruiksvriendelijke zorgregistratie en naadloze afstemming met ziekenhuizen, meldkamers en huisartsen. 

Zorgevaluatie

Leer als organisatie van zorgverleningsprocessen door data inzicht en analyse. Maak het zorgevaluatieproces beter en makkelijker.

Rapportage

Krijg inzicht in prestaties en bedrijfsprocessen. Visualiseer medische, financiële en ritprestatie data.

Declareren

Factureer eenvoudig de gereden ritten door slimme koppelingen met VECOZO en boekhoudpakketten. Controleer uw financiële processen met ons overzicht. 

Hoe we de RAV ondersteunen

De complexiteit van zorgvragen bij regionale ambulancevoorzieningen neemt toe. Dit leidt tot meer druk op de ambulancecapaciteit in Nederland. Onze technologie maakt het mogelijk die druk te verlichten. Met onze gebruiksvriendelijke toepassingen ondersteunen wij ambulancemedewerkers bij het verlenen van spoedzorg.

Dit doen we door diverse oplossingen aan te bieden. Het geheel aan oplossingen maakt dat wij de RAV brede ondersteuning kunnen bieden binnen hun zorgprocessen. Zo kan de zorgverlener zich focussen op wat echt belangrijk is, namelijk het helpen van de patiënt.

 

Efficiënter (samen)werken

VIPLive helpt zorgprofessionals efficiënter werken en samenwerken. Zo maken meldkamerprofessionals sneller goede keuzes met onze procesondersteuning. Ambulanceprofessionals hebben meer focus op zorg omdat ze ons intuïtieve EPD gebruiken. Verder stemmen meldkamers en ziekenhuisprofessionals met onze software gemakkelijk de planning en aankondiging van gepland ambulancevervoer af.

 

Voor al onze oplossingen geldt dat we relevante koppelingen maken met andere systemen om uw medewerkers te ontlasten. Een mooi voorbeeld hiervan is onze aanpak bij de acute zorg. Ons innovatieve, verbindende zorgplatform VIPLive helpt jou en jouw ketenpartners om samen de uitdagingen binnen de spoedzorg het hoofd te bieden.

 

Lees meer over onze aanpak in de acute zorg
Zorgevaluatiemodule Ambuzeus verbetert de kwaliteit van zorg

13 juli 2023

Zorgevaluatiemodule Ambuzeus verbetert de kwaliteit van zorg

Hoe kunnen we ambulancezorgprofessionals maximaal ondersteunen en de kwaliteit van zorg blijvend verbeteren? Met die vraag hield Marieke Verhoef De Groen van Hatcon zich al lange tijd bezig. En daarvoor bestaat nu Ambuzeus. Een zorgevaluatiemodule voor de ambulancezorg, ontwikkeld en getest door Hatcon, RAV Brabant Midden-West-Noord en Topicus.

Regio Amsterdam verbetert het plannen van niet-spoedeisend ambulancevervoer met VIPLive Gepland Vervoer

24 februari 2023

Regio Amsterdam verbetert het plannen van niet-spoedeisend ambulancevervoer met VIPLive Gepland Vervoer

Vandaag is de regio Amsterdam officieel van start gegaan met het vernieuwde online portaal VIPLive Gepland Vervoer (voorheen Ambuplanner) van Topicus. Met de vernieuwde versie wordt het plannen van niet-spoedeisend ambulancevervoer verder verbeterd op proces, inhoud en veiligheid.

Efficiënter gebruik van ambulancevervoer met uitbreiding VIPlive Gepland Vervoer

13 februari 2023

Efficiënter gebruik van ambulancevervoer met uitbreiding VIPlive Gepland Vervoer

VIPlive Gepland Vervoer, voorheen Elektronisch Planbord EPB, wordt uitgebreid met de ondersteuning voor het plannen van interregionaal besteld ambulancevervoer. Het is een lang gekoesterde wens vanuit de ambulancezorg en wordt in Q1 dit jaar gerealiseerd voor de aangesloten meldkamers.

Topicus Ambulancezorg biedt navigatie- en informatiesysteem (NIS) in samenwerking met Rescuetrack

07 februari 2023 Servicedesk VIPLive Monitoring

Topicus Ambulancezorg biedt navigatie- en informatiesysteem (NIS) in samenwerking met Rescuetrack

Topicus Ambulancezorg levert een nieuw navigatie- en informatiesysteem (NIS) voor ambulance en brandweer. Hierbij werkt Topicus Ambulancezorg samen met de Duitse leverancier Rescuetrack.

Meer informatie?

Neem contact op met Renate Bongaards.

Renate Bongaards
Propositielead Acute Zorg
+31 85 8888069