Declareren voor RAV

Het declaratieproces kan veel administratieve capaciteit vragen van een RAV. De controle op verzekeringsgegevens, het ophalen van retourinformatie en het versturen van facturen is tijdrovend.

Onze oplossing

VIPLive Declareren ondersteunt en automatiseert uw declaratieproces. Zo doet VIPLive vooraf een controle op verzekeringsgegevens (COV) en op de volledigheid van declaratie-informatie. Als iets niet klopt, wordt dit onder de aandacht gebracht van uw financieel medewerkers. Ze passen de facturatie vervolgens eenvoudig aan en voorkomen daarmee afkeuring.

 

Nadat een declaratie is ingediend, stuurt VIPLive deze automatisch via VECOZO naar de zorgverzekeraar en retourinformatie wordt continu opgehaald. Medewerkers kunnen met één druk op de knop patiënt-en instellingsfacturen genereren in PDF-formaat. Ook hebben ze altijd inzicht in de status van de declaraties; van wat wordt toegekend, wat is afgekeurd en wat nog in behandeling is.

 

Tijdbesparend

Onze Declareren module is overzichtelijk en met kennis van het RAV zorgproces ontwikkeld. Het werkt gemakkelijk en daardoor snel voor uw medewerkers. Met de managementrapportages krijgt u logisch inzicht in de gereden ritten, de omzet en de factuurinformatie. Hiermee kunt u eenvoudig bijsturen. Van het hele proces worden journaalposten aangemaakt voor een boekhoudpakket. 

 

Door integratie met ons Ambulance EPD (ook bekend als Ambusuite) kunt u uw processen nog verder optimaliseren. Zo wordt een ambulancerit automatisch op een factuur gezet, waarna hij alleen verzonden hoeft te worden. Verder kunnen incomplete of afgekeurde ritten eenvoudig gecorrigeerd worden door een koppeling met het medisch dossier.

Lees meer over ons Ambulance EPD (Ambusuite)
De voordelen van Declareren voor RAV:
  • Automatisering declaratieproces
  • Tijdbesparend
  • Controle op volledigheid declaratie-informatie
  • PDF patiënt-en instellingsfacturen
  • Geïntegreerde koppeling met Ambulance EPD
  • Managementrapportages
Meer informatie?

Neem contact op met Renate Bongaards.

Renate Bongaards
Propositielead Acute Zorg
+31 85 8888069