Huisartsen

Calculus ondersteunt huisartsen bij hun declaraties en administratie door werk uit handen te nemen en door inzicht te bieden.

Onze oplossingen

Declareren

Vereenvoudig uw declaratieproces door het te automatiseren via VIPLive. Handel uw declaraties eenvoudig af in VIPLive met de interactieve actielijst.

Declaratieservice

Ontzorg uw declaratieproces maximaal door het te automatiseren via VIPLive. Laat resterende actiepunten afhandelen door een vaste servicemedewerker. 

Administratieservice

Digitaliseer uw boekhouding, inclusief salarisadministratie, via VIPLive. Start eenvoudig met hulp van een Calculus adviseur op uw praktijk en ontvang elk half jaar een persoonlijke analyse. 

Netwerkzorg

Huisartsenpraktijken en hun zorgpartners stemmen via VIPLive gemakkelijk zorg af; rondom én met patiënten die zijn geïncludeerd in een zorgprogramma. 

Hoe we huisartsen ondersteunen

Huisartsen kiezen hun vak uit passie voor het primaire zorgproces; niet uit liefde voor de administratieve werkzaamheden die bij praktijkvoering komen kijken. Het aandeel van deze werkzaamheden wordt echter wel steeds groter. 

 

 

De servicemedewerkers van Calculus en de software van VIPLive ontzorgen ondertussen meer dan de helft van de huisartspraktijken in Nederland. Onze gebruiksvriendelijke oplossingen voor declareren en administreren zijn daarbij direct verbonden aan het Huisarts Informatie Systeem (HIS).

 

Wat onze klanten zeggen:

"VIPLive Declareren bespaart tijd. Declaraties zijn met een paar keer klikken ingediend en dat geeft voldoening. Het helpt mij ook om mijn patiëntenbestand op orde te houden. Ik gebruik het nu al jaren en heb er geen dag spijt van"
H. van Haasteren, huisarts
H. van Haasteren, huisarts
Huisartsenpraktijk van Haasteren & Stoetman
De Administratieservice levert veel tijdwinst op, omdat het declaratieproces is gekoppeld aan de boekhouding. Alle vragen over het dagelijks reilen en zeilen van de praktijk vallen onder de reguliere dienstverlening. Geen uurtje/factuurtje dus.
Rob van Valderen, huisarts
Rob van Valderen, huisarts
Huisartsenpraktijk Binnenstad
"Het eeuwige gedonder met zorgverzekeraars is een bron van frustratie en ergernis. Daar ben ik met de Declaratieservice vanaf. Verder levert het me tijd op. In plaats van drie dagen werk ik nu gemiddeld twee dagen per week aan de administratie"
I. van Essen, praktijkmanager
I. van Essen, praktijkmanager
Huisarts en Apotheek de Jager

Persoonlijke aandacht

Onze Calculus medewerkers geven zowel advies op de praktijk als telefonisch advies. Voor onze services krijgt een praktijk één vaste contactpersoon die kan worden gebeld of gemaild. Hierdoor is er altijd iemand verantwoordelijk voor en op de hoogte van de behoeften van de praktijk. Ten slotte analyseert één keer per jaar een adviseur de ontwikkelingen en de wensen met de praktijk. Door de inhoudelijk en persoonlijk band die zo ontstaat kunnen we echt maatwerk bieden.

Calculus medewerkers in beeld

Regionaal inzetbaar

VIPLive is ooit begonnen als platform voor individuele huisartsenpraktijken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een regionaal gezondheidsplatform waarin de huisarts als regievoerder centraal staat. Het kan dus heel goed zijn dat u VIPLive al in andere contexten heeft gebruikt.

 

Bijvoorbeeld op de huisartsenpost om digitale consulten te voeren (met geautomatiseerde triage en anamnese) of als platform voor uw ketenzorg. In steeds meer regio’s geven wij ook de digitale samenwerking tussen de huisartsen en specialisten vorm met consultaties. Overal waarbij de samenwerking van huisartsen met andere zorgverleners meerwaarde heeft, proberen wij processen en systemen te verbinden

 

VIPLive voor uw regionale zorg
ChipSoft en Topicus bundelen krachten voor efficiënter werkproces van zorgverleners

12 februari 2024

ChipSoft en Topicus bundelen krachten voor efficiënter werkproces van zorgverleners

Huisartsen met HiX voor huisartsenzorg kunnen vanaf nu direct vanuit hun HIS het platform VIPLive inschakelen en benutten. Zonder dat zij hiervoor de applicatie los hoeven op te starten. Deze single-sign-on (SSO) oplossing, mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking tussen leveranciers ChipSoft en Topicus, verhoogt de efficiëntie van het werkproces van huisartsen aanzienlijk.

Van SEH naar IT: Renate Bongaards over het toepassen van haar zorgachtergrond binnen de propositie Acute Zorg

08 februari 2024

Van SEH naar IT: Renate Bongaards over het toepassen van haar zorgachtergrond binnen de propositie Acute Zorg

“Wat mijn achtergrond in de zorg zo waardevol maakt, is dat ik het perspectief van de acute zorgsector kan meebrengen. Vanuit die blik kan ik kijken naar hoe we onze ondersteuning vanuit Topicus kunnen verbeteren.” Na jarenlange werkervaring op de SEH, bij de ambulancedienst en Artsen zonder Grenzen, besloot Renate Bongaards het roer om te gooien. Ze werd Propositielead Acute Zorg bij Topicus. Een sprong in het diepe, maar Renate weet haar kennis over de sector in te zetten om de zorginnovatie een stap vooruit te brengen.

COPD-informatie uit MonitAir nu eenvoudig en veilig te delen vanuit VIPLive

06 februari 2024

COPD-informatie uit MonitAir nu eenvoudig en veilig te delen vanuit VIPLive

Een geslaagde proof of concept van MonitAir en VIPLive (Topicus) zorgt ervoor dat patiënten met een longaandoening nog beter worden geholpen. MonitAir is een revolutionaire app voor COPD-patiënten die met behulp van AI longaanvallen voorspelt. Dankzij een nieuwe koppeling met VIPLive zijn gegevens en adviezen nog makkelijker te raadplegen en te delen door de zorgverlener.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op!