VIPLive Netwerkzorg

VIPLive Netwerkzorg

Wij bieden met VIPLive een gebruiksvriendelijk en beproefd regionaal platform voor netwerkzorg. Ook kunt u via VIPLive gemakkelijk patiënten betrekken bij hun eigen zorg via Spreekuur.nl.

Verbonden netwerkzorg voor en mét patiënten

Gedeeld inzicht in de patiënt
Gedeeld inzicht in de patiënt
Consulteren en verwijzen
Consulteren en verwijzen
Chatten en beeldbellen
Chatten en beeldbellen
Vragenlijsten en thuis-metingen
Vragenlijsten en thuis-metingen

Vlot regionaal starten

Het startpunt is het gebruik van VIPLive Netwerkzorg door een regionale huisartsenorganisatie. Meer dan 80% van de regionale huisartsenorganisaties gebruikt VIPLive al, dus de kans is groot dat u snel regionaal aan de slag kunt. Zorgprofessionals zoals wijkverpleegkundigen, medisch specialisten, welzijnsmedewerkers en diëtisten kunnen eenvoudig worden aangesloten. Dat kan groepsgewijs op verzoek van uw regio of individueel door andere zorgverleners. Zij kunnen dan meteen veilig met elkaar communiceren via webportaal en app.

image

Inzicht en communicatie rondom de patiënt

Zodra een zorgprofessional is toegevoegd aan het zorgnetwerk van een patiënt (dat kan een patiënt ook zelf doen), dan krijgt zij of hij inzicht in het zorgnetwerk. Vervolgens kan de professional veilig over of met de patiënt communiceren. Dit kan via web of app. Verder kunnen professionals voor een patiënt gemakkelijk een gezondheidsplan en thuismetingen registreren. Dit kan meteen dienen als verslaglegging van een multidisciplinair overleg (MDO). Ook kunnen via VIPLive labaanvragen worden gedaan en resultaten worden getoond.

Consulteren en verwijzen met dossieroverdracht

Naast veilig communiceren zijn consulteren en verwijzen veel gebruikte mogelijkheden van VIPLive Netwerkzorg. Hierbij kan een deel van het huisarts informatie systeem (HIS) dossier worden gedeeld. Dit kan bijvoorbeeld met professionals van ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Zij kunnen dan gemakkelijk vanuit hun eigen systeem naar VIPLive om met dossierinformatie een consultatievraag te beantwoorden of een verwijzing te accepteren. Verder kunnen zij eenvoudig communiceren met het zorgnetwerk van de patiënt.

image

ACP met dossieroverdracht

Het is mogelijk om via VIPLive de wensen van patiënten rondom hun levenseinde vast te leggen. Als de patiënt hiermee instemt, is deze informatie via VIPLive deelbaar met onder andere wijkverpleegkundigen, ziekenhuizen en huisartsenposten.

image

Patiënten betrekken bij hun zorg

 

Het is eenvoudig om patiënten via webportaal of app te betrekken bij hun zorg. Zij kunnen dan bijvoorbeeld de actiepunten in hun gezondheidsplan afvinken, thuismetingen registeren en met het netwerk delen, een vraag stellen of een consult voorbereiden door digitaal vragen te beantwoorden. Voorbeelden van vragenlijsten zijn ‘de positieve gezondheid vragenlijst’ en de 4DKL vragenlijst. Ook kunnen zorgprofessionals gemakkelijk digitaal samen met de patiënt vragenlijsten invullen zoals de GFI of Easy-Care.

 

Meer informatie?

Neem contact op met Cindy Verver.

image
Cindy Verver
Commercieel Lead
088 - 52 81 020