Functieonderzoeken

Medisch diagnostische centra gebruiken meerdere systemen naast elkaar voor het doen en delen van functieonderzoeken. Veel acties worden nog handmatig gedaan zoals het registreren van uitslagen.

Onze oplossing

De module Functieonderzoeken van VIPLive ondersteunt en stroomlijnt het gehele diagnostisch proces rondom functieonderzoeken. De afspraak met de patiënt, de beoordeling van de specialist, de terugrapportage van onderzoeken én de financiële afhandeling hiervan verlopen via VIPLive.

Hoe werkt het?

Digitale metingen kunnen automatisch door VIPLive worden verwerkt. Het is niet meer nodig om meetwaarden handmatig te registreren. Dit bespaart tijd en er worden minder fouten gemaakt. Na het onderzoek worden de uitslagen, beelden en aanvullende labuitslagen in VIPLive klaargezet in een overzicht voor de beoordelaar. Vanuit dit overzicht kan de beoordelaar meteen een intercollegiaal overleg starten als zij of hij daaraan behoefte heeft. Van de bevindingen kan met templates vervolgens vlot een verslag worden gemaakt. Dit verslag en de onderzoeksresultaten, inclusief beelden, worden vervolgens via VIPLive gedeeld met de huisarts.

Ik wil vrijblijvend de mogelijkheden bespreken

Maatwerk

Wij kunnen naar wens vragenlijsten voor u inrichten. U kunt daardoor de vragenlijsten gebruiken waarmee u graag werkt. De patiënt vult deze vragenlijst digitaal in en als u wilt, kan hieraan een vooraf ingevulde beoordeling worden gekoppeld. Hierbij kunt u denken aan het advies ‘stoppen met roken’ als de patiënt heeft ingevuld dat zij of hij rookt. Ook kunnen geautomatiseerde beoordelingen, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, worden geïntegreerd in uw proces. Wij hebben al een samenwerking met IDx-DR van Digital Diagnostics voor fundusonderzoeken en verkennen graag andere opties met u.

Inzicht en eenvoudige administratie

Via VIPLive houdt u zicht op alle geplande afspraken en lopende onderzoeken. Hierdoor kunt u bijsturen; bijvoorbeeld als onderzoeken niet tijdig worden afgerond. In de administratie kunnen verslagen worden gecontroleerd; bijvoorbeeld op leesbaarheid. No-shows kunnen (financieel) worden opgevolgd bij de patiënt of bij de behandelaar.

Functieonderzoeken ook efficiënter plannen?
Voordelen functieonderzoeken
  • Diagnostisch proces in één systeem
  • Efficiëntere ketenondersteuning
  • Koppeling met meetapparatuur
  • Eenvoudige financiële afhandeling
  • Klantspecifieke inrichting
  • Integratie van kunstmatige intelligentie
Meer informatie?

Neem voor vragen over deze of andere laboratorium modules contact op met Emiel Smit. Voor overige vragen kunt u het contactformulier gebruiken of bellen naar +31885281020.

Emiel Smit
Businessline Manager
06 249 592 16