Declaratieservice laboratoria

De financiële afhandeling van diagnostiek kan veel administratieve capaciteit vragen van een laboratorium. Het vergt veel tijd om afgewezen regels na te lopen, te bellen met zorgverzekeraars en te zorgen dat u alles declareert en factureert waar u recht op heeft.

Onze oplossing

De Declaratieservice ontzorgt het gehele declaratieproces van laboratoria; van het inregelen van contractuele afspraken, tot het uitbetalen van onderaannemers en het (her)declareren bij zorgverzekeraars, instellingen en patiënten. De module combineert hiervoor de slimme declaratiesoftware van VIPLive met de persoonlijke en inhoudelijke service van Calculus. We ondersteunen ook de financiële afhandeling van niet-verzekerde zorg.

Hoe gaat declareren via VIPLive?

Na controle op volledigheid, dient VIPLive de declaraties van onderaannemers direct via VECOZO in bij de zorgverzekeraars. Retourinformatie wordt vervolgens continue opgehaald. Afgewezen declaraties worden waar mogelijk opnieuw gedeclareerd. Per onderaannemer wordt bijgehouden hoeveel declaraties zijn gehonoreerd. Van het hele proces kunnen journaalposten worden aangemaakt voor een boekhoudpakket. De VIPLive functionaliteiten en koppelingen zorgen voor een efficiëntieslag in uw financiële afhandeling.

Ook labordering efficiënter inrichten?

Persoonlijke service

Uw hele declaratieproces wordt uitgevoerd door een vaste medewerker van Calculus met verstand van uw financiële processen. Zij of hij handelt retourinformatie af; bijvoorbeeld door een afgekeurde declaratie om te zetten in een instellingsfactuur bij afkeuring op grond van Wlz. U kunt op elk moment overzichten met retourinformatie inzien. Als u vragen of opmerkingen hebt, kunt u altijd terecht bij uw contactpersoon.

Ik ga graag het gesprek met jullie aan
Voordelen declaratieservice
  • Maximale ondersteuning declaratieproces
  • Geen geld laten liggen
  • Vaste contactpersoon
  • Verstand van financiële zorgprocessen
  • Geld op eigen bankrekening
  • Koppeling met boekhoudpakket
Meer informatie?

Neem voor vragen over deze of andere laboratorium modules contact op met Emiel Smit. Voor overige vragen kunt u het contactformulier gebruiken of bellen naar +31885281020.

Emiel Smit
Businessline Manager
06 249 592 16