Lab Online

Het aanvragen van laboratoriumonderzoeken gebeurt deels nog op papier. Het verwerken van papieren orders is tijdrovend en gegevens kunnen verkeerd worden overgenomen. De huisarts heeft daarnaast geen inzicht in het proces en kan daarmee zijn aanvraag niet tussentijds aanvullen of bijsturen.

Onze oplossing

VIPLive Lab Online maakt de afstemming tussen aanvragers en uw laboratorium efficiënter en minder foutgevoelig. Het proces van bloedafname kan hierdoor bijvoorbeeld met een paar uur worden versneld, waardoor de patiënt vaak nog dezelfde dag zijn resultaten heeft. Dit komt niet alleen door de digitalisering van het proces. Het komt ook doordat het diagnostisch proces slimmer wordt ondersteund

Lab Online transatlantisch als LIS ingezet

Slimme ondersteuning van huisartsen

Huisartsen gebruiken VIPLive voor samenwerking in de regio. Lab Online is daarmee een logische aanvulling op hun samenwerkingstools. Huisartsen krijgen bij het doen van een aanvraag de labhistorie van de patiënt te zien en hun eigen favoriete keuzes. VIPLive controleert de aanvraag automatisch en vraagt om extra informatie als dat nodig is.

 

De arts kan de aanvraag altijd aanvullen; zelfs als de resultaten al bekend zijn. Hierdoor is het niet nodig te bellen voor nabepalingen. Ook kunnen artsen meteen vervolgonderzoeken aanvragen en hun aanvraag delen met andere behandelaars. Zo kunnen ze gezamenlijk het beleid voor de patiënt bepalen. Ten slotte kunnen huisartsen via VIPLive het hele labproces volgen; van aanvraag, naar materiaalafname tot resultaat. Ook toont VIPLive trends en ontwikkelingen bij individuele patiënten en groepen.

 

Ik wil graag een demonstratie

Gemak voor de prikpost en voor patiënten

Medewerkers die het bloed afnemen worden via Lab Online efficiënt ondersteund. Ze worden geïnformeerd over eventuele bijzonderheden zoals de plek waar de patiënt het beste geprikt kan worden. Ook zien ze welke buizen in welke volgorde bij de patiënt moeten worden afgenomen. 

 

Patiënten krijgen via VIPLive een loopbriefje. Dit kan eenvoudig worden gemaild of geprint. Hierop staan de relevante afnamelocaties en specifieke instructies, zoals het online plannen van een afspraak en nuchter zijn bij bloedafname. Met onze aanvullende planningsmodule kan een huisarts ook meteen een afspraak voor de patiënt inplannen, zoals een thuisafname.

 

Lees meer over de aanvullende planningsmodule
Voordelen LabOnline
  • Vermindert administratielast
  • Minder fouten
  • Sneller resultaat
  • Integratie met LIS en HIS
  • Ondersteuning bij aanvraag
  • Inzicht in labproces en trends
Meer informatie?

Neem voor vragen over deze of andere laboratorium modules contact op met Emiel Smit. Voor overige vragen kunt u het contactformulier gebruiken of bellen naar +31885281020.

Emiel Smit
Businessline Manager
06 249 592 16