Huisartsenposten

Wij bieden huisartsenposten een gebruiksvriendelijke applicatie gebaseerd op moderne open technologie. Hiermee kunnen zorgprofessionals efficiënter triëren, plannen, registreren en overdragen. We maken het gemakkelijk om te sturen op data en ondersteunen logistieke- en financiële processen.

Onze oplossingen

Spoed EPD

Ondersteun maximaal het zorgproces en het administratieve proces van uw huisartsenpost; toegespitst op de werkwijze van uw medewerkers en gekoppeld aan andere systemen. 

Spoed Dashboard

Stuur met logisch gebundelde en gepresenteerde HAP-data beter en sneller op processen binnen uw huisartsenpost en op personele inzet. 

Declaratieservice

Ontzorg het declaratieproces van uw huisartsenpost door het te automatiseren via VIPLive en door resterende actiepunten te laten afhandelen door een vaste servicemedewerker. 

Planning

Ondersteun triagisten met kunstmatige intelligentie bij het vinden van de beste plaats en tijd voor een afspraak. Verminder de werkdruk op de post en de wachttijd van patiënten significant. 

Spreekuur.nl Spreekuur.nl

Met Spreekuur.nl voeren huisartsen vlot digitale consulten via chat of beeldbellen. Patiënten bereiden hun consult voor met digitale triage, digitale anamnese en foto’s. 

Hoe we huisartsenposten ondersteunen

Onze oplossingen zijn ontwikkeld in samenwerking met diverse huisartsenposten en staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. We koppelen met andere systemen en bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen zoeken we een goede balans tussen enerzijds automatiseren en digitaliseren en anderzijds keuzevrijheid en persoonlijk contact.

 

Verder verbreden we onze ondersteuning continue door de integratie van bewezen software; bijvoorbeeld op het terrein van declareren en logistiek.

 

Slimmer werken

Onze dashboards bieden managers en directie helder inzicht in de dagelijkse voortgang op diverse procesindicatoren. Wij ondersteunen daarnaast de continuïteit en kwaliteit van spoedzorg zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.

 

Zo worden triagisten ondersteund met slimme algoritmes bij het vinden van de beste plaats en tijd voor een afspraak. Patiënten kunnen hun consult online voorbereiden met vragenlijsten en foto’s, zodat de huisarts van de huisartsenpost ze goed en snel via chat of op locatie kan helpen.

 

Uw HAP digitaal via Spreekuur.nl
Hoe ervaren patiënten met een chronische aandoening de zorg in de huisartspraktijk?

28 maart 2023

Hoe ervaren patiënten met een chronische aandoening de zorg in de huisartspraktijk?

Hoe zijn de ervaringen die patiënten hebben met eerstelijnszorg van invloed op hun gezondheid? En hoe kan de huisartsenzorg nog beter aansluiten bij de behoeften van mensen met een chronische aandoening? Calculus (de declaratie- en administratieservice van VIPLive) en het Nivel bundelen hun expertise om dit in Nederland te onderzoeken. Ruim 20 landen doen mee aan het internationale PaRIS-onderzoek onder leiding van de OESO. Vorig jaar is een pilot uitgevoerd onder een klein aantal huisartsenpraktijken. De lessen die hieruit zijn getrokken, worden meegenomen in het hoofdonderzoek. Dit hoofdonderzoek start vanaf april 2023. Sinds half maart kunnen huisartsenpraktijken via VIPLive toestemming geven voor deelname aan dit onderzoek.

Uitnodiging: Proof of Concept voorspellen drukte bij huisartsenposten

14 maart 2023

Uitnodiging: Proof of Concept voorspellen drukte bij huisartsenposten

Wil je de planning van de telefonie bij jouw huisartsenpost verbeteren? Doe mee aan onze Proof-of-Concept (PoC) over voorspellingen doen met behulp van machine learning.

Themasessies groot succes voor Huisartsencoöperatie West-Brabant en de praktijken

27 februari 2023

Themasessies groot succes voor Huisartsencoöperatie West-Brabant en de praktijken

‘Hoe zorgen we dat onze huisartsen op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? Hoe krijgen wij terugkoppeling van onze huisartsen?’, vragen die bij zowel de Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) als bij Topicus naar voren kwamen. Ze gingen om tafel en het idee voor themasessies ontstond. Een groot succes voor zowel de zorggroep als de huisartsen in deze regio. Merel Vriends, projectmedewerker Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) en Amber Kleijnen, adviseur bij Calculus, adviseren andere zorggroepen om ook themasessies in te zetten.

Meer informatie?

Neem contact op met Cindy Verver.

Cindy Verver
Commercieel Manager
088 - 52 81 020