Spoed EPD

Huisartsenposten hebben te maken met steeds complexere zorgvragen en een toeloop van patiënten. Mede hierdoor neemt de werkdruk steeds verder toe.

Onze oplossing

In 2008 hebben we samen met de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen een elektronisch patiëntendossier (EPD) ontwikkeld dat de processen binnen de huisartsenpost maximaal ondersteunt.

 

Ons Spoed EPD (voorheen Topicus HAP) blijft zich onderscheiden met uitstekende, vernieuwende procesondersteuning. Dit is mogelijk omdat we onze klanten continu betrekken bij de doorontwikkeling van het EPD en door te koppelen met andere systemen. Daarnaast hebben we een persoonlijke aanpak. We bespreken elk kwartaal de lopende zaken en wensen met aangesloten posten. Nieuwe klanten ondersteunen we met een implementatie op maat.

 

Ervaringen met VIPLive Spoed EPD:

Na een uitgebreid selectietraject hebben we samen met de huisartsenposten van Zwolle, Friesland en Groningen gekozen voor het VIPLive Spoed EPD. De moderne opzet, het digitaal samenwerken met dagpraktijken en de koppelingen met andere systemen gaven de doorslag.
Rob van Leeuwen
Rob van Leeuwen
Adviseur ICT Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD)

Gemak

Ons EPD met ingebouwde Nationale Triage Standaard (NTS) versterkt en ondersteunt huisartsenposten op een logische manier. Zorgverleners en managers klikken er eenvoudig doorheen, houden overzicht en hoeven hun werkwijze niet aan te passen. Daarnaast denkt het systeem mee. Zo worden automatisch sloten voor spoedcontacten geblokkeerd zodat de agenda niet volloopt. Verder is het lokale beheer van het systeem snel en voordelig, omdat het EPD een cloudgebaseerde SaaS (Software as a Service)-oplossing is. Ook kunnen zorgverleners snel het dossier doorzetten naar bijvoorbeeld de spoedeisende hulp en de thuiszorg, onder andere via een verwijzing.

Lees meer over verwijzen naar de SEH

24-uurs ondersteuning van zorg

Het Spoed EPD is ingebed in het regionale gezondheidsplatform VIPLive. Hierdoor komen steeds meer functionaliteiten uit de reguliere dagzorg beschikbaar zoals beeldbellen. Ook wordt dossierinformatie uit de dagzorg steeds vollediger ingebed, waardoor de waarnemer op de huisartsenpost over voldoende informatie beschikt. Met Spreekuur.nl kunt u een deel van uw consulten slim digitaliseren. U kunt deze module ook samen met zorggroepen en ZCC inzetten, zodat u patiënten 24/7 online zorg kunt bieden via één applicatie.

 

Lees meer over Spreekuur.nl
De voordelen van VIPLive Spoed EPD
  • Maximaal ondersteunend EPD
  • Kennis van HAP zorgprocessen
  • Regionaal ingebed
  • Communicatie met andere spoeddiensten
  • Goede informatiedeling dagzorg
  • Cloudgebaseerde SaaS
Meer informatie?

Meer informatie? Bel gerust voor meer informatie.

Cindy Verver
Commercieel Lead
088 - 52 81 020