Navigatie

Bij een acute zorgvraag is het zaak dat de juiste zorgprofessional zo snel mogelijk op de juiste plek is. Slimme integratie en communicatie van informatie en anticiperen op wijzigingen is hierbij cruciaal.

Onze oplossing

VIPLive Navigatie biedt bij een acute zorgvraag helder inzicht in de beschikbare capaciteit van vervoer en zorgverleners. Hiermee kunnen Zorg Coördinatie Centra (ZCC), meldkamers en huisartsenposten adequaat reageren op een ambulante zorgvraag.

  • Onze toonaangevende navigatiesoftware combineert informatie over beschikbare capaciteit met patiënt- en incident-informatie en berekent vervolgens de meest geschikte inzet qua zorgniveau en aanrijtijd.
  • Na de toewijzing van een zorgverlener en voertuig, ondersteunt de software in de navigatie naar de bestemming.
  • Communicatie met zorgverleners is gemakkelijk via onze app of onze kleine boordcomputer. Zodra een zorgverlener is ingezet, wordt de optimale regionale spreiding van de nog beschikbare capaciteit herberekend. Als het nodig is om te voldoen aan responstijden, wordt capaciteit na de herberekening verplaatst.
Bekijk oplossing voor gepland vervoer

Meer doen met dezelfde middelen

We maken gebruik van de state-of-the-art navigatietechnologie van onze partner Rescuetrack. Zij hebben ruim tien jaar navigatie-ervaring in Duitsland en hebben inmiddels meer dan 10.000 eenheden aangesloten. Onderdeel van de technologie is een zelflerend algoritme dat op grond van verzamelde  data, bijvoorbeeld van de LS-IV en het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS), steeds beter kan sturen op optimale inzet van capaciteit. Hierdoor kunt u meer doen met dezelfde middelen en voldoen aan responstijden. Eigen kaartinformatie, zoals informatie over grootschalige evenementen, kan ook worden toegevoegd waardoor u altijd goed bent voorbereid.

 

Gebruiksvriendelijk

VIPLive Navigatie is zeer gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk zoeken op plaatsnamen en objecten, waardoor meldkamer- en ZCC-medewerkers snel kunnen traceren waar de melder zich bevindt. De professionals zien vervolgens snel welke capaciteit in dat gebied beschikbaar is en krijgen ondersteuning bij de selectie hiervan. Als een zorgverlener van status wisselt, krijgen ze een notificatie.

 

Persoonlijke voorkeuren van meldkamer- en ZCC-medewerkers, zoals voor een kaartlaag, worden onthouden. Daarnaast delen uw professionals in een handomdraai patiëntinformatie, incident-informatie, de optimale route en updates ervan met andere zorgverleners. Deze zorgverleners kunnen met onze app of met de kleine boordcomputer eenvoudig statusinformatie delen, informatie over de locatie en zorgvraag ontvangen en naar een patiënt navigeren. Ook is onze boordcomputer aangesloten op de digitale radio en LS-IV van ambulances.

 

De voordelen van VIPLive navigatie
  • Meer doen met dezelfde capaciteit
  • Gebruik van kunstmatige intelligentie
  • Integratie LS-IV en GMS informatie
  • Koppeling met uw bestaande hardware
  • Gebruiksvriendelijk voor ZCC- en meldkamercentralisten
  • Handige app voor zorgverleners
Meer informatie?

Neem contact op met Renate Bongaards.

Renate Bongaards
Propositielead Acute Zorg
+31 85 8888069