Ook ambulanceregio Zeeland start met VIPLive Gepland Vervoer

Ambulanceregio Zeeland heeft besloten om net als de Brabantse buren met VIPLive module Gepland Vervoer (voorheen Ambuplanner) aan de slag te gaan. Met de module van VIPLive kunnen Zeeuwse zorginstellingen digitaal ambulancevervoer aanvragen bij de meldkamer in Bergen op Zoom. Door de koppeling met het digitale planbord van de meldkamer worden de instellingen ‘realtime’ geïnformeerd over de status en voortgang van de aanvraag.


Zeeuwse ritten toevoegen aan het digitale planbord

De implementatie is eind mei gestart met het digitaal toevoegen van de Zeeuwse ritten en ambulances aan het planbord van de meldkamer Bergen op Zoom. De meldkamer gebruikt het planbord al voor de planning van Midden-West Brabant.


Samen met Brabant implementeren

De Brabantse buren hadden eerder willen starten met VIPLive Gepland Vervoer, maar dat is verschoven door corona. Daarom kunnen de Brabanders nu met de Zeeuwen de implementatie oppakken. In mei 2021 hebben de ambulanceregio’s samen de zorginstellingen met de meeste aanvragen geïnventariseerd. In juli 2021 zijn de eerste zorginstellingen benaderd voor deelname aan de implementatie.


Klik hier voor het interview met SEH verpleegkundige Jan Out over het digitaal aanvragen van gepland vervoer.

Meer informatie?

Product Owner Joliene Brouwer vertelt u graag meer over de aangetoonde voordelen van VIPLive Gepland Vervoer.

Joliene Brouwer
Product Owner
Joliene.brouwer@topicus.nl 06 416 471 00