Monitoring (PROMs)

De kwaliteit en effectiviteit van zorg in ziekenhuizen en klinieken kan worden verbeterd door de ervaring van patiënten systematisch te meten met PROMs. Het bespaart veel tijd als u hiervoor software gebruikt die een deel van het proces automatiseert en patiëntvriendelijk is.

Onze oplossing

VIPLive Monitoring biedt geautomatiseerde PROMs (Patient Reported Outcome Measures) en bruikbare overzichten. Hiermee kunnen u en uw zorgprofessionals gemakkelijk de kwaliteit en effectiviteit van zorg verbeteren. Onze software is met verstand van techniek én zorgprocessen ontwikkeld door onze monitoring specialisten (NETQ Healthcare). In de rapportages zien uw zorgprofessionals in één oogopslag hoe het met individuele patiënten gaat. U krijgt helder cijfermatig inzicht in de kwaliteitsverbeteringen die nog in uw organisatie mogelijk zijn; zowel rondom medische behandelingen als de service van uw organisatie. Daarnaast beschikt u meteen over gegevens voor branche brede kwaliteitszorg en verantwoording.

 

Hoe start je met PROMs?

Het inzetten van PROMs begint met het formuleren en afstemmen van doelstellingen. Het is zinvol om behandelaren hierbij te betrekken. Vervolgens bepaalt u wat u wilt meten en hoe vaak. U kunt zich hierbij laten inspireren door de PROMs vragenlijsten die wij reeds bij diverse vakgroepen hebben ingezet. Als de vragenlijsten klaar zijn, kunt u ze met één druk op de knop delen met patiënten. Zij beantwoorden de vragen eenvoudig op een smartphone of tablet. De informatie voor het versturen van de vragenlijsten en vervolgmetingen wordt veilig overgenomen uit uw EPD, wat tijd bespaart en foutgevoelig handwerk voorkomt. Komen uw medewerkers er niet helemaal uit? Onze medewerkers ondersteunen graag. Zij kunnen ook meedenken over andere metingen zoals PREM (Patient Reported Experience Measure) en de Net Promotor Score (NPS).

Lees hoe polikliniek Proktovar werkt met PROMs

Hoe bereikt u met PROMs het beste resultaat?

PROMs hebben het meeste effect als de uitkomsten met de juiste medewerkers, in de juiste frequentie en op een passende manier worden gedeeld binnen uw organisatie. Het is zinvol hiervoor een projectleider aan te stellen. Als uw organisatie kleinschalig begint, kan het proces eerst worden getoetst en en waar nodig worden verbeterd. Het inbedden van de resultaten in het werkproces van uw professionals, bijvoorbeeld middels training en kennisuitwisseling tussen vakgenoten, verdient hierbij extra aandacht.

Lees hoe Park MC PROMs inzet voor zinnige zorg
De voordelen van PROMS voor ziekenhuizen
  • Verbeteren kwaliteit en effectiviteit zorg
  • Optimale software ondersteuning
  • Geautomatiseerde meettrajecten
  • Op verschillende manieren te koppelen met EPD’s
  • PROMS bibliotheek
  • Patiëntvriendelijk
Meer informatie?

Neem contact op met Katinka van den Houten.

Katinka van den Houten
Sales en account manager
088 - 24 44 100
Ondersteuning nodig?

Neem contact op met onze servicedesk.