Gepland vervoer voor ziekenhuizen

Door taakspecialisatie van ziekenhuizen stijgt de behoefte aan gepland ambulancevervoer. Door de arbeidsintensieve telefonische aanvraag hiervan en patiënten die te laat komen wordt onnodig veel ziekenhuiscapaciteit in beslag genomen.

Onze oplossing

Met VIPLive Gepland Vervoer (voorheen Ambuplanner) kunnen uw zorgprofessionals gemakkelijk, veilig en kosteloos online een ambulance aanvragen. De applicatie helpt om het zorgniveau van het vervoer te bepalen en uw medewerkers kunnen vervolgens een tijdstip kiezen voor het vervoer. Hierbij houdt Gepland Vervoer rekening met de beschikbare capaciteit van ambulances. In een overzicht is de verwachte ophaaltijd zichtbaar per aangevraagde rit. Als de planning toch verandert, dan wordt uw medewerker daarvan meteen op de hoogte gesteld.

Efficiëntere benutting van ziekenhuiscapaciteit

Met de planningsmodule wordt de beschikbare capaciteit van ziekenhuizen zoals bedden en personeel beter benut. Patiënten komen vaker op tijd voor hun afspraak, omdat bij de planning meer rekening wordt gehouden met het zorgniveau en de beschikbaarheid van ambulances. De medewerkers die de aanvraag indienen, hoeven niet meer te bellen met de meldkamer voor het maken van een afspraak of voor follow up. Ze staan daardoor ook niet meer in de wacht. Dit bespaart de nodige tijd en frustratie. Kortom; met ‘Gepland Vervoer’, haalt u een eenvoudige online oplossing in huis die elke dag het verschil maakt.

Lees over de start van Haaglanden in 2019

Gemakkelijk starten

Gepland Vervoer wordt in de meeste Nederlandse ambulanceregio’s al gebruikt voor de coördinatie van planbaar ambulancevervoer en andere logistieke vraagstukken; onder meer als onderdeel van het VIPLive Spoed EPD (AmbuSuite). De kans is daarom groot dat uw medewerkers gemakkelijk kunnen starten met Gepland Vervoer. Aan het gebruik zijn voor ziekenhuizen geen kosten verbonden.

De voordelen van VIPLive Gepland Vervoer
  • Efficiëntere planning ambulanceritten
  • Aankomsttijd ambulance online inzichtelijk
  • Betere benutting ziekenhuiscapaciteit
  • Niet meer telefonisch in de wacht staan
  • Patiënten komen op tijd
  • Kosteloos voor ziekenhuizen
Meer informatie?

Neem contact op met Renate Bongaards.

Renate Bongaards
Propositielead Acute Zorg
+31 85 8888069