Spreekuur.nl voor huisartsenposten

De werkdruk op huisartsenposten is hoog; vooral in weekenden. De telefonische wachttijden lopen dan op en de wachtkamers zitten vol.

Onze oplossing

Via Spreekuur.nl kan een huisartsenpost de werkdruk verlichten en wachttijden verkorten door patiënten zelf digitaal het consult te laten voorbereiden. Patiënten beantwoorden via hun smartphone of computer eenvoudig gevalideerde triage- en anamnesevragen en voegen foto’s toe. De dienstdoende huisarts of de triagist krijgt de informatie overzichtelijk en met urgentiebepaling aangeboden in VIPLive. Vervolgens kan het consult vlot worden afgehandeld via een chat of desgewenst via beeldbellen. Door een koppeling met het Spoed EPD kan de arts gemakkelijk switchen naar VIPLive en wordt informatie weer teruggekoppeld naar de eigen huisarts.

Lees meer over ons Spoed EPD (voorheen Topicus HAP)

De winst van goede voorbereiding

Spreekuur.nl checkt eerst of er sprake is van een levensbedreigende situatie. Als dat mogelijk het geval is, wordt de patiënt digitaal niet verder geholpen. Zij of hij krijgt dan het advies te bellen. Voor patiënten die het consult wel via Spreekuur kunnen voorbereiden, hoeven triagisten geen NAW-gegevens uit te vragen en te triëren. Hierdoor verbetert de bereikbaarheid van de post.  

 

Verder heeft Spreekuur.nl behandelgebieden voor volwassenen en kinderen. De online anamnesevragen bij deze behandelgebieden zijn samengesteld en opgebouwd conform NHG-richtlijnen en NTS-standaarden. Met de antwoorden kunnen artsen snel een diagnose te stellen. De signalering van afwijkende antwoorden in VIPLive en de antwoordsjablonen helpen hier ook bij. Er blijft meer tijd over voor patiënten met complexe problematiek en de wachtkamer zit minder vol.

 

Lees hoe patiënten Spreekuur.nl beoordelen

24/7 oplossing voor de regio

Via hun zorggroep kunnen ook huisartsenpraktijken Spreekuur.nl gebruiken. Dit biedt huisartsenposten en huisartsenpraktijken de mogelijkheid om patiënten samen een digitale 24-uurs oplossing te bieden. Zorgverleners die in ANW werken, kunnen patiënten met een minder urgente zorgvraag bijvoorbeeld overdragen aan de eigen huisarts. Het digitale consult komt dan in de digitale wachtkamer van de eigen huisarts terecht. Het biedt patiënten continuïteit van zorg en voorkomt dubbel werk voor de patiënt.

Download de Spreekuur.nl informatie flyer
Voordelen van Spreekuur.nl:
  • Efficiënte online zorg
  • Voorbereiding door patiënt
  • Online triage en anamnese
  • Antwoordsjablonen
  • Gebaseerd op NHG- en NTS-standaarden
  • 24/7 oplossing
Meer informatie?

Bel gerust voor meer informatie.

Cindy Verver
Commercieel Lead
088 - 52 81 020