Declaratieservice voor huisartsenposten

Het declaratieproces kan veel administratieve capaciteit vragen van een huisartsenpost. Het kost financieel medewerkers veel tijd om afgewezen regels na te lopen, te bellen met zorgverzekeraars en te zorgen dat alles wordt gedeclareerd waarop de huisartsenpost recht heeft.

Onze oplossing

Met de Declaratieservice van VIPLive wordt het declaratieproces van uw huisartsenpost maximaal ontzorgd. De module biedt ondersteuning met slimme software die processen automatiseert. Daarnaast ontzorgt de Declaratieservice met persoonlijke service. Hierbij heeft u 24/7 inzicht in uw declaratieproces.

Ook slimmer afspraken plannen?

Slimme software (koppelingen)

VIPLive dient consulten en verrichtingen direct via VECOZO in bij de zorgverzekeraars. De basis hiervoor is registratie in het Spoed EPD (voorheen Topicus HAP). Retourinformatie wordt vervolgens continu opgehaald en u kunt het overzicht met (her)ingediende en goedgekeurde declaraties terugvinden in uw eigen informatiesysteem. Goedgekeurde declaraties worden direct overgemaakt op uw bankrekening en van het hele proces kunnen journaalposten worden aangemaakt voor een boekhoudpakket.

Lees meer over ons Spoed EPD

Persoonlijke ontzorging

Een vaste contactpersoon van Calculus overziet uw declaratieproces en verzorgt het contact met de zorgverzekeraars; bijvoorbeeld voor het inregelen van contracten en tarieven, het afhandelen van retourinformatie en het verwerken van landelijke wijzigingen. Als u vragen of opmerkingen hebt over het financiële proces, kunt u terecht bij uw contactpersoon. Daarnaast bespreekt een van onze adviseurs desgewenst jaarlijks de financiële rapportages en de zaken die daarin opvallen. Hiermee kunt u het komende jaar nog beter onderbouwd sturen.

Onze Calculus medewerkers in beeld
De voordelen van de declaratieservice HAP:
  • Maximaal geautomatiseerd
  • Geen geld laten liggen
  • Vaste deskundige contactpersoon
  • Inzichtelijke financiële rapportages
  • Jaarlijks adviesgesprek
  • Koppeling met boekhoudpakket
Meer informatie?

Bel gerust voor meer informatie.

Cindy Verver
Commercieel Lead
088 - 52 81 020