Uitnodiging: Proof of Concept voorspellen drukte bij huisartsenposten

Wil je de planning van de telefonie bij jouw huisartsenpost verbeteren? Doe mee aan onze Proof-of-Concept (PoC) over voorspellingen doen met behulp van machine learning!


Drukte en personeelstekorten bij huisartsenposten zijn een veelvoorkomend probleem. Het is cruciaal dat patiënten tijdig telefonisch worden geholpen. Een nauwkeurige voorspelling van het aantal benodigde medewerkers op een bepaald moment kan helpen om de personele bezetting beter te plannen.


Daarom is Topicus onlangs in samenwerking met een huisartsenpost een Proof-of-Concept (PoC) gestart om met behulp van machine learning de druk op de telefonie te voorspellen. Het machine learning-model maakt in haar voorspelling gebruik van historische telefoniegegevens, maar ook andere relevante factoren, zoals vakantieperiodes, weersverwachtingen en regionale evenementen.

Door deze gegevens te analyseren, kan het model een nauwkeurige voorspelling richting de toekomst doen van het aantal oproepen dat op een bepaald moment wordt verwacht. Met deze voorspelling kan de huisartsenposten slimmer de beschikbare capaciteit plannen en ervoor zorgen dat er altijd voldoende mensen beschikbaar zijn om patiënten te helpen.


Zo kunnen de wachttijden aan de telefoon worden verkort en wordt de werkdruk van medewerkers verlaagd. Het uitgangspunt is dat dit zal resulteren in zowel een hogere patiënt- als medewerkerstevredenheid.


Meer informatie en aanmelden:


Topicus nodigt alle huisartsenposten uit om deel te nemen aan de Proof of Concept. Het is een uitstekende kans om de voordelen van machine learning in de praktijk te ervaren en om de planning van de telefooncentrale te verbeteren.

Heb je interesse om deel te nemen of wil je meer leren over de mogelijkheden van machine learning voor huisartsenposten? Neem dan contact top met Cindy Verver via cindy.verver@topicus.nl.