Tergooi MC maakt gebruik van VIPLive Gepland Vervoer

Sinds 1 februari is Tergooi MC live met de aanvraagmodule van VIPLive Gepland Vervoer. Verpleegkundigen en secretaresses werkzaam op de verpleegafdeling en op de SEH, AOA en IC zetten de module in voor het aanvragen van ambulances. VIPLive Gepland Vervoer helpt bij het bepalen van het zorgniveau van het vervoer en houdt rekening met de beschikbare capaciteit van de ambulances. In een overzicht wordt de verwachte ophaaltijd (ETA) zichtbaar per aangevraagde rit. 


Real-time inzicht in de status en ETA van de ambulance

Sophyke van Kouterik, regie verpleegkundige bij Tergooi MC: “Het telefonisch aanvragen van een ambulance duurde voorheen vaak erg lang. Zo stond je regelmatig in de wacht wanneer je belde naar de meldkamer en ging kostbare tijd verloren aan herhaaldelijk toelichting geven en nabellen.  


De inzet van VIPLive Gepland Vervoer bespaart veel tijd voor zowel de zorgverlener als de meldkamer. Dankzij real-time inzicht in de status en ETA van de ambulance hoeft bijvoorbeeld niet meer nagebeld te worden. In het portaal bekijk je namelijk eenvoudig hoe laat je de ambulance kunt verwachten en weet je dus precies hoe laat de patiënt wordt opgehaald. Daarnaast regelt tegenwoordig ook de afdelingssecretaresse overdag de ambulanceaanvragen via VIPLive.  


De implementatie van de module verliep voorspoedig via een train de trainer principe. Met scholing voor de (regie)verpleegkundigen van de verschillende afdelingen en hand-outs werd het team meegenomen in het nieuwe werkproces. Het werkt mee dat de module erg intuïtief is: het invullen van het aanvraagprotocol is eenvoudig en zorgt voor een handig overzicht met alle belangrijke gegevens voor de ambulance. Het werken met de module bevalt dus erg goed. Uiteraard hebben we de livegang gevierd met taart!”