Huisartsenposten Westland en Schievliet kiezen voor VIPLive Spoed EPD

Huisartsenposten Westland en Schievliet hebben een overeenkomst gesloten met Topicus voor de afname van het VIPLive Spoed EPD. Het gaat om een elektronisch patiëntendossier (EPD) dat zorgverleners maximaal ondersteunt bij het zorgproces. Aan deze overeenkomst ging bij de huisartsenposten een gedegen en intensieve selectiefase vooraf. De implementatie van SPOED EPD start op donderdag 4 mei 2023.


Met behulp van VIPLive Spoed EPD kan er eenvoudig en snel gekoppeld worden met andere systemen van Huisartsenposten Westland en Schietvliet. Dit resulteert in een optimale ondersteunen van het zorgproces en de werkwijze van zorgverleners. Beiden spoedposten werken nauw met elkaar samen in de regio Zuid-Holland. 


Het VIPLIVE Spoed EPD, met ingebouwde Nationale Triage Standaard (NTS), versterkt en ondersteunt huisartsenposten. Zorgverleners en managers klikken er eenvoudig doorheen, houden overzicht en hoeven hun werkwijze niet aan te passen. Daarnaast denkt het systeem mee. Zo worden automatisch sloten voor spoedcontacten geblokkeerd, zodat de agenda niet volloopt.