Hadoks, de Haagse Dokters, optimaliseert netwerk- en chronische zorg

De regionale huisartsenorganisatie Hadoks werkt sinds 1 januari 2024 met VIPLive om de netwerkzorg en de chronische zorg optimaal te ondersteunen. Hadoks, waar 150 huisartsenpraktijken samenwerken in de regio Haaglanden, werkt aan toekomstbestendige huisartsenzorg. Met behulp van VIPLive kunnen zorgverleners de regionale zorg gemakkelijker afstemmen en verantwoord gegevens delen.   

 

“Door de samenwerking met VIPLive bieden we onze huisartsen een platform waarmee zij op een gemakkelijke manier gegevens en rapportages kunnen raadplegen. Daardoor kunnen ze op een efficiënte en prettige manier samenwerken met ketenpartners,” benadrukt projectleider Titia Speelman. 

 

Na een succesvolle implementatie wordt de chronische patiënt nu optimaal ondersteund in de gemeenten Den Haag, Wassenaar, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Zorgverleners in deze gemeenten kunnen met VIPLive gemakkelijker regionale zorg afstemmen, verantwoord gegevens delen en doeltreffender zorg plannen.  

 

Hadoks maakt al gebruik van VIPLive Spoed EPD op de huisartsenspoedposten. Hierdoor werken zorgverleners tussen huisartsenspoedposten en praktijken efficiënter samenwerken.  

 

Het werkgebied van Hadoks telt ongeveer 720.000 inwoners en er werken circa 600 huisartsen met elkaar samen.