Consulteren en Verwijzen voor zorggroepen

Voor een consult in het ziekenhuis moeten patiënten hun eigen risico aanspreken. Bovendien moeten patiënten vaak langer reizen en ervaren zij meer spanning dan bij een huisartsenbezoek. Dit is zonde als een specialistisch bezoek niet echt noodzakelijk is.

Onze oplossing

Vanuit VIPLive kunnen huisartsen en praktijkondersteuners (POH’s) gebruik maken van de module Consulteren en Verwijzen. Hiermee kunnen zij digitaal een consultatievraag stellen, bijvoorbeeld aan een medisch specialist in het ziekenhuis of een psychiater in een GGZ-instelling. Bij het consulteren kunnen huisartsen en POH’s een set medische gegevens delen, zodat een specialist goed geïnformeerd advies kan geven. Deze manier van samenwerken voorkomt onnodige verwijzingen. Als een verwijzing toch nodig is, dan kan dit ook via VIPLive.

Beter getimed en geïnformeerd

De specialist heeft bij een digitaal consult via VIPLive vaak meer informatie tot z’n beschikking om tot een passend antwoord te komen dan bij een telefonisch consult van een huisarts. Bovendien kan de specialist het consult oppakken op het moment van de dag wanneer het hem of haar het beste uitkomt. Ook worden de consulten gelogd, wat bij een telefonisch consult niet automatisch het geval is.

Efficiënt voor zorgverleners en patiënten

De digitale raadpleging is efficiënt voor de zorgverleners in de eerstelijns- en tweedelijnszorg, maar ook voor de patiënt. Niet iedereen hoeft meer naar het ziekenhuis, omdat de huisarts met digitaal advies van de specialist zijn patiënt goed kan blijven behandelen in zijn vertrouwde omgeving. Naar aanleiding van het advies of bij twijfel, kan de huisarts een patiënt alsnog digitaal verwijzen.

Lees hoe de Groninger Huisartsen Coöperatie het aanpakt
Voordelen van Consulteren en Verwijzen
  • Effectiever dan telefonisch consult
  • Medische gegevens meesturen
  • Minder verwijzingen nodig
  • Kortere wachtlijsten specialistische zorg
  • Geen aanspraak eigen risico patiënt
  • Minder reistijd en stress patiënt
Meer informatie?

Bel gerust voor meer informatie.

Cindy Verver
Commercieel Lead
088 - 52 81 020