Huisarts Pieter van Tiel declareert in 10 minuten

Flinke tijdwinst 

Sinds 5 jaar maakt Pieter, samen met zijn collega’s op zijn huisartsenpraktijk De Morgen gebruik van de VIPLive Declaratieservice van Calculus. ‘Voorheen pakten de assistentes het declareren op. Zij zetten zich liever in voor andere zaken. Dankzij VIPLive Declareren hoeven de assistenten zich helemaal niet meer bezig te houden met declareren. De declaraties doe ik nu eenvoudig zelf. Met één druk op de knop staan de declaraties klaar. Dit kost me een minuutje of 10 per maand. Voorheen waren we minimaal twee dagen per maand bezig met declareren. Deze tijdwinst is duidelijk te merken.’

Met één druk op de knop staan de declaraties klaar. Declareren kost me nu 10 minuten per maand in plaats van twee dagen!

Huisarts Pieter van Tiel

Overzicht en snel reactie

Daarnaast bieden de dashboards overzicht voor Pieter. Deze zijn makkelijk uit te draaien. ‘Als we toch ergens tegenaanlopen, krijgen we altijd snel reactie van Calculus. Het is ook erg fijn dat we samenwerken met een vast contactpersoon vanuit Calculus.’


Blijven door ontwikkelen 

Calculus blijft door ontwikkelen. Zo hoeven de tarieven van de zorgverzekeraars vanaf volgend jaar niet meer handmatig ingevoerd te worden. Dit bespaart nog meer tijd. ‘Het is fijn dat Calculus innovatief is en meedenkt.’ Calculus blijft altijd in gesprek om wensen en nieuwe ontwikkelingen door te voeren. 


Voor de toekomst staan er alweer nieuwe wensen op de planning. Samen met huisartsen blijft Calculus zich door ontwikkelen. Zo maken we samen impact op de zorg.