COPD-informatie uit MonitAir nu eenvoudig en veilig te delen vanuit VIPLive

Een geslaagde proof of concept van MonitAir en VIPLive (Topicus) zorgt ervoor dat patiënten met een longaandoening nog beter worden geholpen. MonitAir is een revolutionaire app voor COPD-patiënten die met behulp van AI longaanvallen voorspelt. Dankzij een nieuwe koppeling met VIPLive zijn gegevens en adviezen nog makkelijker te raadplegen en te delen door de zorgverlener.  


Communicatie tussen zorgverleners en patiënt

MonitAir is een initiatief van Stichting GERRIT, de regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) van zorgaanbieders in Noord-Nederland op het gebied van digitale gegevensuitwisseling. Dankzij dit proof of concept kan MonitAir via VIPLive door een arts worden voorgeschreven aan COPD-patienten. In een consult legt de zorgverlener uit hoe de patiënt het MonitAir-pakket – wat naast de app bestaat uit een spirometer, thermometer en zuurstofsaturatiemeter – kan gebruiken. Als MonitAir uit de metingen en beantwoorde vragen een verslechtering waarneemt, geeft de app de patiënt advies om de gevolgen van de longaanval zoveel mogelijk te voorkomen.

 

De gegevens van MonitAir kunnen nu dankzij de nieuwe koppeling ook worden ontsloten naar de PGO in Spreekuur.nl. Daarmee is de informatie over een patiënt makkelijk en veilig te delen tussen zorgverleners en richting de patiënt zelf. 

''De koppeling tussen Monitair en Topicus is een cruciale stap om zorg te vereenvoudigen.''

Sanne Winius, projectleider Zorg op afstand bij Ketenzorg Friesland

Geslaagde proof of concept

'We hebben samen een mooie koppeling gebouwd waarmee we een geslaagde proof of concept hebben neergezet. Nu gaan we kijken hoe we deze koppeling succesvol kunnen implementeren via een pilot met Ketenzorg Friesland,' zegt Davey Schilling, product owner Spreekuur.nl.


"De koppeling tussen Monitair en Topicus is een cruciale stap om zorg te vereenvoudigen, toegankelijker te maken en zelfregie van de patiënt te bevorderen. Hiermee kunnen we kwalitatieve zorg behouden te midden van een groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt," Sanne Winius, projectleider Zorg op afstand bij Ketenzorg Friesland.