Declaratieservice voor zorggroepen

Het ondersteunen van declaratiestromen kan veel administratieve capaciteit vragen van een zorggroep. Dit neemt toe door regionale samenwerking met steeds meer verschillende ketenpartners die ieder in hun eigen systeem werken.

Onze oplossing

De Declaratieservice ontzorgt zorggroepen maximaal bij hun declaratieproces. De module combineert de slimme software van VIPLive met persoonlijke service. U kunt elk zorgprogramma declareren en het declaratieproces voor aangesloten ketenpartners ondersteunen. Hierdoor zijn betalingen altijd gekoppeld aan vergoede diagnose behandel combinaties (DBC’s). Van het hele proces kunnen journaalposten worden aangemaakt voor een boekhoudpakket.

Hoe gaat declareren via VIPLive?

Eerst worden per zorgprogramma patiëntgegevens ingelezen. Dit kan direct in VIPLive of via een export uit een ander KIS. Hierna volgt een automatische controle op verzekeringsrecht en worden de tarieven van zorgverzekeraars toegevoegd. De declaraties worden vervolgens direct via VECOZO aangeboden aan de zorgverzekeraars. Retourinformatie wordt continu opgehaald. Per zorgverlener wordt bijgehouden hoeveel patiënten door de zorgverzekeraars zijn gehonoreerd en per zorgverlener wordt de betaling gefaciliteerd. Zorgverleners krijgen in VIPLive terugkoppeling van definitief afgewezen declaratieregels. Zij hebben hierbij alleen inzicht in de DBC’s die hen toekomen.

Persoonlijke service

Uw hele declaratieproces wordt uitgevoerd door een vaste medewerker van Calculus. Zij of hij zoekt contact met zorgverzekeraars voor onder andere het inregelen van contracten en tarieven en het afhandelen van retourinformatie. U kunt op elk moment meekijken via de rapporten in VIPLive. Als u vragen of opmerkingen hebt, kunt u altijd terecht bij uw contactpersoon. Daarnaast bespreekt een van onze adviseurs desgewenst jaarlijks spiegelinformatie met u. Hiermee kunt u het komende jaar nog beter onderbouwd sturen.

Uw ketenzorg ook organiseren via VIPLive?
De voordelen van VIPLive Declareren:
  • Maximaal geautomatiseerd
  • Persoonlijke ontzorging
  • Voor elk zorgprogramma
  • Afhandeling ook voor ketenpartners
  • Inzichtelijke financiële rapportages
  • Koppeling met boekhoudpakket
Meer informatie?

Bel gerust voor meer informatie

Cindy Verver
Commercieel Lead
088 - 52 81 020